[...] gram Mięso: kurczak bez skórki, chuda wołowina i cielęcina - do 100 gram , z bulionu mięsnego zbieramy tłuszcz Jaja: jedno - dwa gotowane lub smażone bez tłuszczu Ser: chudy biały - do 100 gram Płyny: 1,5 - 2 l na dobę, woda mineralna niegazowana, soki owocowe, najlepiej grapefruitowy 100 proc., słaba herbata niesłodzona, jogurt, kefir, mleko [...]
[...] lub, podobnie jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. Węglowodany.Dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. -Cukry występujące w sposób naturalny w niektórych produktach spożywczych to na [...]
[...] twarogowym ziarnistym Sok owocowy Obiad Kurczak pieczony w folii Ziemniaki pure Gotowane buraczki Tarta marchewka z jabłkiem Podwieczorek Jogurt naturalny Kolacja Chleb biały z margaryną Gotowana wołowina Sałatka z pomidorów i ogórków Herbata z mlekiem Jadłospis 2 I śniadanie Chleb biały z margaryną Twarożek ze szczypiorkiem Herbata z [...]
[...] do poprawiania barwy napojów, konserw owocowych i słodyczy. IL-PZH. Załącznik do Zarządzenia MZiOS dopuszcza je do stosowania. E170 Węlan wapnia, kreda, dodawany jako biały pigment. W stanach Zjednoczonych jest uzupełniającym lekiem podawanym do 2 g dziennie, a w Polsce dodawany do calcipiryny dla osłony śluzówki żołądka przed kwasem [...]
[...] siemienia lnu zmielonego (popijamy wodą), może być też propolis (2 x 15 kropel). Angina - zakażenie wywołane przez bakterie, bóle gardła, zaczerwie-nienie migdałków, biały nalot na języku, ropnie w jamie ustnej. Na-par z szałwi na gardło (może być też propolis rozcieńczony wodą lub septosan), albo sok z cytryny do pędzelkowania. Pijemy [...]
[...] w postaci suplementów albo zwiększ spożycie płatków owsianych i fasoli. Jednak posiłek potreningowy nie powinien być bogaty w błonnik, lecz w węglowodany proste ( kartofle, biały ryż, sok i białe pieczywo oraz miód). Powodują one większą regenerację aniżeli błonnik. 4. Amerykański żeń - szeń: Stosowany od tysięcy lat. [...]
[...] naskórka. Przenika zatem w głąb skóry powodując niemal nieodwracalne niszczenie i zwyrodnienie włókien sprężystych. Skóra systematycznie wystawiana na słońce ma zgrubiały naskórek i jest silnie pobrużdżona. Z roku na rok staje się coraz bardziej sucha i szorstka a zmarszczki mimiczne pogłębiają się i dodają lat. W skrajnych przypadkach [...]
[...] przesadzimy z ilością kalorii podczas robienia masy,a głównie z ilością węglowodanów – to dla ciała żadnego znaczenia nie ma czy to będzie ryż brązowy robiony na parze, czy biały ‘chamski’ chleb. Nadwyżkę w jednym i drugim wypadku zamieni w tłuszcz! Spożywanie 100% czystego pożywienia nie jest żadnym gwarantem sukcesu, jeśli się nie ma podstaw [...]
[...] w miodzie i owocach, — fruktoza; znajduje się również w miodzie i owocach, — galaktoza; znajduje się w mleku. Węglowodany dwucząsteczkowe (dwucukry): — sacharoza (cukier biały - ekstrakt z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej), złożona z glukozy i fruktozy, — laktoza (tworzą ją glukoza i galaktoza) jest węglowodanem znajdującym się w mleku [...]
[...] spożywczym, ale niech mi pan wytłumaczy zagadkę, dlaczego Azjaci są szczupli, lub też byli tradycyjnie szczupli przez wieki jedząc przetworzony ryż, przeciez onli jedzą biały ryż, oni nie lubią ryżu brązowego i ja wcale nie mam im tego za złe. Robert Lustig: Nie ma problemu, mogę to łatwo wyjaśnić. Spójrzmy na dietę Atkinsa: dieta Atkinsa [...]
[...] tłuszczu czy węglowodanów. Spójrzmy na Włochów jedzących makaron, którzy prowadzili zdrowe życie w XIX wieku, w XVII wieku, w XVIII wieku. Spójrzmy na Chinczyków jedzących biały ryż. Podobnie w Indiach i Nepalu - ryż i soczewica. Spójrzmy na mieszkańców krajów śródziemnomorskich oraz bliskiego wschodu jedzących chleb pita. Nie mówię, że byli [...]
[...] oraz produktów wędzonych na rzecz lepszego źródła białka jakim jest mięso czerwone chude, mięso tłuszcze/chude wieprzowe/drobiowe, jaja kurze wraz żółtkami, oraz na ser biały najlepiej w ostatnim posiłku. Przy schodzeniu do niższego %bf eliminuje się nabiał w diecie ze względu na cukier mleczny który w nich jest zawart (laktoza). Laktoza [...]
[...] 3. Spożywaj codziennie produkty zbożowe oraz warzywa i owoce. Warzywa najlepiej jeść na surowo lub krótko gotowane. 4. Dwa, a najlepiej trzy razy dziennie spożywaj mleko, biały ser lub jogurt5r o obniżonej zawartości tłuszczu. 5. Ograniczaj ilość spożywanego tłuszczu. Tłuszcze zwierzęce zastępuj olejami lub oliwą z oliwek. 6. Mięso i jego [...]
[...] natomiast skorzystać możemy z następujących węglowodanów prostych oraz węglowodanów o wysokim indeksie glikemicznym (Zaino, 2009): • soki owocowe, • dżem, • ziemniaki, • biały ryż, • biały chleb, • płatki kukurydziane, • miód. 1.3 TLUSZCZE Ostatnim niezbędnym makroskładnikiem, które dokładnie opisał David Robson (Robson, 2009) w artykule „Złe [...]
[...] się do niego dodaje nadaje mu jedynie kolor, a nie właściwości odżywcze(pomijając śladowe ilości minerałów). Jeśli mimo to w waszych domach używa się cukru, to kupujcie biały-przynajmniej jest tańszy Jeżeli natomiast chodzi o wspomnianą wcześniej melasę, to prezentuje się ona w dużo lepszym świetle: …ciemnobrązowy, gęsty syrop, o odczynie [...]
[...] słodzik, barwniki i inne syfy) Pączki typu Doughnuts (pączki) Płatki śniadaniowe słodzone (Chocapic® i inne) Bekon Ciastka ryżowe (podobno nawet gorsze w skutku niż cukier biały) Alkohol (odwadnia komórki i daje „puste kalorie") Ogólne zasady stosowane przy treningach Nie jedz między posiłkami Jako przekąski jedz owoce Unikaj smażonych i [...]